Daçiq në fushatën kundër Kosovës: Diplomatëve serbë u ndalon pushimin për festat

Ministri i Punëve të Jashtme, Ivica Daçiq, u ka dërguar një letër të gjithë punonjësve të misioneve diplomatike dhe konsullore të Serbisë me mesazhin se “nuk është e mundur të shfrytëzohen pushimet në periudhën e ardhshme”, siç thotë ai, për shkak të nevojës. “Për të përfaqësuar aktivisht interesa në nivele të ndryshme lidhur me rezolutën për Srebrenicën dhe kërkesën e Kosovës për pranim në Këshillin e Evropës”, mëson N1.

Letra, në të cilën N1 kishte qasje, iu dorëzua të gjithë punonjësve në misionet diplomatike dhe konsullore të Serbisë.

Në të thuhet se “kanë parasysh sfidat e shumta dhe shumë të vështira të politikës së jashtme me të cilat po ballafaqohet Serbia aktualisht, prandaj pritet angazhim maksimal i të gjithë punonjësve në Ministri dhe të gjithë rrjetit diplomatik-konsullor për çështjet e rezolutës për Srebrenicën. dhe kërkesat e Kosovës për pranim në SE”.

U theksua se është e nevojshme të “përfaqësohen në mënyrë aktive interesat në të gjitha diskutimet në nivele të ndryshme, të cilat duhet t’i raportohen urgjentisht Ministrisë”.

“Për këtë arsye, ju tregoj se përdorimi i pushimit dhe pushimit në periudhën në vijim nuk do të jetë i mundur. Duke qenë se festat e ardhshme janë në periudhën kur është i nevojshëm veprimi ynë më aktiv, ju duhet të qëndroni në vendet pritëse dhe të vazhdoni të mbroni interesat tona me përkushtim”, thuhet në letrën e Daçiqit.

Më 16 maj, Komiteti i Ministrave të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës duhet të bëjë një deklaratë për vendimin e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, i cili paraprakisht kishte vendosur që Kosova të bëhet anëtare e kësaj organizate ndërkombëtare.

Në fillim të majit duhet të mbahet seanca e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, ku shtetet anëtare do të deklarohen për Rezolutën e propozuar për Srebrenicën.

Go to TOP