Belivuk i Miljković optužuju vlast, Vulin kaže – pokušaj ucene, koji ne prolazi

I drugi član kriminalne grupe Veljka Belivuka u iskazu je nastavio da iznosi optužbe na račun vlasti, tvrdeći da su sa njom sarađivali. Posle Belivuka gotovo isto je ispričao i Marko Miljković, u iskazu do kog je došla News Max Adria. Nastavlja se i negiranjem sa vrha države, poručuju – smejali bi se, ali ne mogu, jer situacija nije komedija, već horor. Ne prestaje ni prikazivanje ubistava i unakaženih tela sa malih ekrana, kada na nacionalnim frekvencijama gostuju državni zvaničnici.

Kao i njegov kum i vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk, i Marko Miljković je u iskazu tvrdio – sarađivalo se sa državnim vrhom.

Navodi da se sa predsednikom Srbije sastajao u stanu na Zvezdari, a sa ministrom Aleksandrom Vulinom u kući u Ritopeku, gde je klan počinio najviše likvidacija, a koju je, tvrdi, Vulin lično odabrao.

Kazao je i da mu je, kada su se prošlog leta poslednji put videli, tražio da predsednika Višeg suda uceni snimkom koji je trebalo da napravi starleta Tijana Ajfon, tadašnja verenica Milovana Tadića Mikse, šefa obezbeđenja Veljka Belivuka.

Direktor News Max Adria Slobodan Georgiev podseća da se tada čekalo da Vučić formira novu Vladu.

„Tu se nešto dešavalo u tom periodu, što je njega teralo na neki način da odloži stvari, a opet je zanimljivo da se Vulin koji nije bio u policiji, ali je bio važan čovek u toj vladi, pojavljuje i u ovim relacijama sa ovim mafijašima, ako se to uopšte dogodilo“, kaže Georgiev.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova, nije se ništa dogodilo, već se radi o pokušaju ucene, koja ne prolazi.

„Kada je video da je dokazano da je mesar, on i ove njegove ubice, e onda je zaboravio i šta je sve trebalo da kaže da bude bar malo uverljivije. Da nisu počinili toliko užasa, toliko klanja, toliko mučenja, toliko dokazanih ubistava, pa ovo bi bilo i smešno“, kazao je Vulin.

Povezanost sa klanom negira i advokat i Vulinov savetnik Svetozar Vujačić, kog Miljković u iskazu naziva svojim „dedom“ i tvrdi da ga je upravo on upoznao sa ministrom 2019. Napominje, sa njim rodbinskih veza nema, a zna sve svoje rođake do 25. kolena.

„Ja veću laž i monstrouzniju laž, a imam dosta godina, nikada nisam čuo, razumete!? Ja ne znam koji je um to smislio. Da sam juče umro, ne bih znao da ovo može da se desi, razumete!?Ja nisam znao, dok se ovo nije desio, da takvi monstrumi uopšte postoje na svetu“, kazao je Vujačić.

Novinarka nedeljnika „Vreme“ Jovana Gligorijević ocenjuje da je javni interes objavljivanje ovih iskaza, jer se radi o državnom vrhu, ali ga ne vidi u tome što upravo taj vrh objavljuje fotografije i snimke najbrutalnijih zločina kriminalaca.

„Toliko je stvari kojih smo mi svesni, koliko su užasne i kolko su strašne, pa znate šta, ne moramo baš da ih vidimo i gledamo, i ne u terminima kada mogu da se zateknu deca koju smo dužni da zaštitimo od takvih sadržaja“, ukazuje Gligorijević.

Jedan od takvih sadržaja je i snimak takozvanog „ubistva na šinama“ iz 2017. godine, za koje su Belivuk i Miljković bili osumnjičeni i uhapšeni, ali ubrzo oslobođeni.

„Tužilac pravilno radi svoj posao, Nataša Krivokapić, poziva i traži veštačenje telefona, Belivukovog, ne može da ga dobije, zato što ga, iz nepoznatog razloga, visoki rukovodioci MUP-a kriju“, naveo je Vučić.

Kako je moguće da ako predsednik zna da su Belivuk i Miljković krivi, nadležni nisu uspeli da ih smeste iza rešetaka? Direktor News Max Adria poručuje – kao da je reč o nekoj vrsti naknadne pameti.

„Vrlo mi je čudno da čovek koji je devet godina na čelu onog Biroa za nacionalnu bezbednost, što znači da sve informacije iz svih istraga, iz svih događaja, sve njemu dolazi na sto, da on o tome ne zna ništa i da o tome ne zna zapravo nekoliko godina“, naveo je Georgiev.

I dok predsednik sa nacionalnih frekvencija objašnjava kakvo zlodelo je ko učinio, na tribinama su se ponovo čule uvrede na njegov račun. A ne bi se za njih znalo da nisu snimci osvanuli na društvenim mrežama, jer je „Arena sport“ tokom prenosa sinoćnje utakmice Vojvodina-Partizan utišala ton.

Go to TOP