2023 konfirmohet si viti më i nxehtë i regjistruar në botë

Viti 2023 është konfirmuar si viti më i ngrohtë i regjistruar, i nxitur nga ndryshimet klimatike të shkaktuara nga njeriu dhe i nxitur nga ngjarja natyrore e motit El Nino.

Viti i kaluar ishte rreth 1.48 gradë Celsius më i ngrohtë se mesatarja afatgjatë përpara se njerëzit të fillonin të digjnin sasi të mëdha lëndësh djegëse fosile, thotë shërbimi i klimës i BE-së.

Pothuajse çdo ditë që nga korriku është vërejtur një temperaturë e re globale e lartë e ajrit për, tregon analiza e BBC.

Zyra Met raportoi javën e kaluar se Mbretëria e Bashkuar përjetoi vitin e dytë më të ngrohtë.

Këto rekorde globale po e sjellin botën më afër shkeljes së objektivave kryesore ndërkombëtare të klimës.

Go to TOP