Dubai hap “Muzeun e së Ardhmes”

“Muzeu i së Ardhmes” i Dubait është shpallur zyrtarisht i hapur më 22 shkurt, gjatë një ceremonie, në të cilën mori pjesë edhe sundimtari i emiratit, sheiku Mohammed bin Rashid al-Maktoum. 

Ndërtesa e pazakontë është vend i një ekspozite të përhershme të teknologjive të së ardhmes. Muzeu është strukturë prej shtatë katesh, pa shtylla, në formën e vezës, me lartësi prej 77 metrash. Pamja e jashtme e saj, prej çeliku të pandryshkshëm, është e mbuluar me citate në arabishte, përfshirë fjalinë “e ardhmja u përket atyre që mund ta imagjinojnë, ta dizajnojnë dhe ta zbatojnë atë”. 


“Muzeu i së Ardhmes” është cilësuar nga autoritetet e Dubait si "ndërtesa më e bukur në botë".
1“Muzeu i së Ardhmes” është cilësuar nga autoritetet e Dubait si “ndërtesa më e bukur në botë”.
Muzeu ndodhet në një vend të dukshëm në rrugën “Sheikh Zayed”, e cila përbën autostradën kryesore të qytetit.
2Muzeu ndodhet në një vend të dukshëm në rrugën “Sheikh Zayed”, e cila përbën autostradën kryesore të qytetit.
Ndonëse përmbajtja e muzeut ende nuk është zbuluar, aty janë paralajmëruar shfaqje të novacioneve nga fusha e dizajnit dhe ajo e teknologjisë.
3Ndonëse përmbajtja e muzeut ende nuk është zbuluar, aty janë paralajmëruar shfaqje të novacioneve nga fusha e dizajnit dhe ajo e teknologjisë.
Sipas organizatorëve, shfaqjet e së ardhmes do t’i çojnë vizitorët “në një rrugëtim drejt vitit 2071”.
4Sipas organizatorëve, shfaqjet e së ardhmes do t’i çojnë vizitorët “në një rrugëtim drejt vitit 2071”.
Struktura e pazakontë ndodhet vetëm disa minuta larg ndërtesës më të lartë në botë, “Burj Khalifa”.
5Struktura e pazakontë ndodhet vetëm disa minuta larg ndërtesës më të lartë në botë, “Burj Khalifa”.
Muzeu i shtohet koleksionit të arkitekturës ekstravagante të Emirateve të Bashkuara Arabe.
6Muzeu i shtohet koleksionit të arkitekturës ekstravagante të Emirateve të Bashkuara Arabe.
“Kjo është një ikonë globale, një ngrehinë arsimore, dhe një kryevepër arkitekturore”, ka thënë kryetari i muzeut, Mohammed Al-Gergawi.
7“Kjo është një ikonë globale, një ngrehinë arsimore, dhe një kryevepër arkitekturore”, ka thënë kryetari i muzeut, Mohammed Al-Gergawi.
Pamje nga brendësia e "Muzeut të së Ardhmes".
8Pamje nga brendësia e “Muzeut të së Ardhmes”.
Njëra nga hapësirat e ndërtesës më të re në Dubai.
9Njëra nga hapësirat e ndërtesës më të re në Dubai.
Një hapësirë ekspozite brenda muzeut.
10Një hapësirë ekspozite brenda muzeut.
Drita shumëngjyrëshe në një pjesë brenda strukturës së pazakontë.
11Drita shumëngjyrëshe në një pjesë brenda strukturës së pazakontë.
Go to TOP