Zëvendëskryeministri Bislimi i dhuroi Muzeut Kombëtar të Kosovës, penën e nënshkrimit të vendimit të liberalizimit të vizave

Zëvendëskryeministri i parë për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog i Republikës së Kosovës, Besnik Bislimi, i shoqëruar dhe nga ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, i dhuroi dhe dorëzoi Muzeut Kombëtar të Kosovës, penën me të cilën u nënshkrua vendimi i liberalizimit të vizave për Kosovën. Këtë dhuratë e pranoi zëvendësuesja e drejtorit të Muzeut, znj. Vjollca Aliu. 

Paraprakisht, pena e nënshkrimit të vendimit final mbi liberalizimin e vizave, i datës 19 prill 2023, i ishte dhuruar zëvendëskryeministrit Bislimi nga eurodeputeti dhe ish raportuesi për Kosovën mbi këtë proces pranë Parlamentit Evropian, Thijs Reuten, gjatë qëndrimit të tij në vendin tonë në fund të muajit të kaluar. 

Ky objekt, pritet të ekspozohet më tutje në Muzeun Kombëtar të Kosovës. Zëvendëskryeministri Bislimi theksoi rëndësinë e arritjes së liberalizimit të vizave për shtetin dhe qytetarët tanë dhe domethënien që kjo penë e ka në mënyrë simbolike në siglimin e përfundimit të procesit. /Kosova.info/

Go to TOP