Ukraina në rrugë drejtë anëtarësimit në BE

Komisioni Evropian dëshiron të fillojë negociatat e anëtarësimit për Ukrainën së shpejti.

Sipas burimeve të gazetës Financial Times, komisioni do të njoftojë tashmë sot se Ukraina ka përmbushur kriteret e BE-së, për shembull, në lidhje me përpjekjet kundër korrupsionit dhe mbrojtjen e gjuhëve të pakicave.

Duke filluar negociatat tashmë në qershor, BE shpreson të shmangë ngecjen e çështjes kur Hungaria të marrë drejtimin nga Belgjika më 1 korrik si vendi që mban presidencën e Këshillit të Ministrave të BE-së.

Hungarezët kanë kundërshtuar anëtarësimin e Ukrainës në BE, duke përmendur pakënaqësinë me trajtimin e pakicës hungareze nga ana e Ukrainës.

Moldavisë do t’i jepet gjithashtu drita jeshile për të nisur negociatat për anëtarësimin në BE gjatë ditës, sipas Financial Times. Vendi kandidat Gjeorgjia, i cili kohët e fundit ngriti shqetësime duke nxitur legjislacionin e diskutueshëm të frymëzuar nga Rusia, besohet se duhet të presë.

Go to TOP