Statujat e gjalla në Shkup shpërfaqin raportet mes njerëzve dhe natyrës

Shtatëmbëdhjetë artistë janë duke performuar nëpër rrugët e kryeqytetit të Maqedonisë së Veriut, Shkupit, si statuja të gjalla, në kuadër të festivalit “STATUAFEST”. /rel/

Kjo është hera e tretë që po mbahet ky festival.
Kjo është hera e tretë që po mbahet ky festival.
Këtë vit është organizuar në periudhën 16-18 maj.
Këtë vit është organizuar në periudhën 16-18 maj.
Performuesit kanë reflektuar për tema të përditshmërisë, me fokus në prishjen e marrëdhënieve, jo vetëm mes njerëzve, por edhe të njerëzve me natyrën.
Performuesit kanë reflektuar për tema të përditshmërisë, me fokus në prishjen e marrëdhënieve, jo vetëm mes njerëzve, por edhe të njerëzve me natyrën.
 Milena Cvetanovska, aktore e shndërruar si statujë lulëkuqe i ka thënë Radio Evropa e Lirë se me performancën e saj dëshiron të sensibilizojë opinionin për lidhjet e njeriut me natyrën. “Ja kjo lule që jam unë dikur ka pasur lidhje me natyrën, tani është shkëputur kjo lidhje".  
Milena Cvetanovska, aktore e shndërruar si statujë lulëkuqe i ka thënë Radio Evropa e Lirë se me performancën e saj dëshiron të sensibilizojë opinionin për lidhjet e njeriut me natyrën.

“Ja kjo lule që jam unë dikur ka pasur lidhje me natyrën, tani është shkëputur kjo lidhje”.
 
Një pjesë e artistëve performojnë në çift dhe një pjesë ndaras.
Një pjesë e artistëve performojnë në çift dhe një pjesë ndaras.
Organizatorët janë është shprehur të kënaqur me reagimet e qytetarëve.
Organizatorët janë është shprehur të kënaqur me reagimet e qytetarëve.
Performuesit janë parë nëpër pjesë të ndryshme të Shkupit.  
Performuesit janë parë nëpër pjesë të ndryshme të Shkupit.
Go to TOP