Srebrenica para votimit në OKB: Duam paqe dhe një të ardhme më të mirë për gjeneratat e reja

Të mbijetuar dhe të afërm të njerëzve të vrarë në gjenocidin në Srebrenicë po presin me padurim votën e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara për Rezolutën për Srebrenicën.

Rezoluta dënon, ndër të tjera, çdo mohim të gjenocidit dhe të gjithë ata që lavdërojnë kriminelët e luftës.

Ata besojnë se rezoluta do t’i kontribuojë pajtimit dhe se do të sjellë të paktën pak paqe për viktimat.

Udhëheqësit e partisë në pushtet në Srebrenicë dhe entitetit Republika Sërpska e kundërshtojnë rezolutën duke thënë se “është një akt armiqësor dhe një dënim i të gjithë popullit serb”.

Go to TOP