Situatë emergjente në Rusi: Digjet rezidenca e Vladimir Putin?

Në vitin 2015, Putin ishte në Altai me ish-kryeministrin italian Silvio Berlusconi.

Në lagjen Onguday të Republikës së Altait në Rusi, një zjarr shpërtheu në ndërtesën e rezidencës, e cila quhet shtëpi pushimi jozyrtare e Vladimir Putinit, shkruajnë mediat ruse.

Fotot e ndërtesës së djegur janë publikuar nga blogeri, Amir Ajtashev dhe aktivistja, Aruna Arna.

“Një nga ndërtesat e rezidencës ku presidenti rus, Vladimir Putin, priti kryeministrin italian, Berlusconi, është djegur në vitin 2015”, ka shkruar Aitashev.

Ai ka sqaruar se fotografia është bërë sot. Gazetarët nuk gjetën gjurmë të përpunimit në video.

Siç pretendon Sirena, bëhet fjalë për rezidencën Altai Compound. Sipas disa raporteve, ai i përket Gazprom, i cili filloi ndërtimin e kompleksit në 2009. Sidoqoftë, së shpejti Altai dhe media të tjera filluan ta quajnë këtë rezidencë “pasuria e Putinit”.

Nga fotot, gazetarët kanë konstatuar se një nga objektet e banimit është djegur plotësisht. Ministria e Situatave të Emergjencave të Republikës nuk iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve për zjarret në rrethin Ongudaj në 24 orët e fundit.

Në vitin 2009, informacioni në lidhje me ndërtimin e kompleksit turistik Altai Compound në rrethin Ongudai nga Gazprom u shfaq në faqen e internetit të qeverisë së Republikës së Altait. Vetë kompania u tha gazetarëve se kompleksi po ndërtohet për takime me partnerë biznesi, ngjarje korporative dhe pritje të mysafirëve të huaj.

Në të njëjtën kohë, në media u shfaqën njoftime se në këtë faqe po ndërtohej “pasuria e Putinit”.

Sipas botimeve Altai, rruga për në të u ndërtua në kurriz të buxhetit lokal dhe kushtoi jo më pak se një miliardë rubla. Kur gazetarët tentuan të hynin në kompleks në vitin 2011, sigurimi nuk i la.

TASS shkroi në vitin 2014 se rruga për në Kompleksin Altai ishte përfunduar dhe se kushtoi katër miliardë rubla.

Në vitin 2015, Putin ishte në Altai me ish-kryeministrin italian Silvio Berlusconi. /Kosova.info/

Go to TOP