Rregullat e trenave gjerman po ndryshojnë: Nëse do të shkoni në Kampionatin Evropian, duhet ta dini këtë

Rezervimet e detyrueshme kanë ekzistuar për një kohë të gjatë në trenat për në Francë, Poloni, Itali dhe sezonalisht në Danimarkë dhe Holandë.

Deri më tani, rezervimet e vendeve nuk ishin absolutisht të nevojshme kur udhëtoni me Deutsche Bahn. Por kjo po ndryshon tani!

Nga 1 qershori do të kërkohen rezervime në shumë rrugë ndërkufitare për dhe nga Gjermania. Pasagjerët pa vend të rezervuar nuk lejohen më të përdorin trenat, shkruajnë mediat gjermane.

Deutsche Bahn e justifikon detyrimin e ri të rezervimit, i cili është i vlefshëm nga 1 qershori deri më 1 shtator, me Kampionatin Evropian të ardhshëm.

“Ne presim kërkesë jashtëzakonisht të lartë gjatë Kampionatit Evropian të Futbollit 2024 në Gjermani”, tha një zëdhënëse e Deutsche Bahn për mediat gjermane. “Prandaj do të ketë një rezervim të përkohshëm të detyrueshëm për të gjithë trenat ndërkufitarë ndërqytetës”.

Pothuajse të gjitha lidhjet ndërkombëtare me trenat ICE, IC dhe EC janë prekur.

Si mund të identifikoj trenat që duhet të rezervohen?

Ju mund të shihni saktësisht se cilat lidhje kërkohen kur rezervoni një biletë treni. Trenat e shënuar me shkronjën “R” do të thotë se “ju duhet një rezervim”.

Është e rëndësishme që për momentin nuk ka asnjë detyrim për të bërë një rezervim brenda Gjermanisë.

Rezervimet e detyrueshme kanë ekzistuar për një kohë të gjatë në trenat për në Francë, Poloni, Itali dhe sezonalisht, në Danimarkë dhe Holandë.

E reja nga 1 qershori është se pasagjerët që duan të shkojnë në Belgjikë, Austri apo Republikën Çeke duhet të rezervojnë një vend.

Sipas informacioneve të Deutsche Bahn, nuk ka rezervim të detyrueshëm për/nga Luksemburgu, raporton N1 Kroacia. /Kosova.info/

Go to TOP