Reisu-ll-ullema emeritus dr. Mustafa Ceriq mbështeti punën e zëvendëskryeministres Emillija Rexhepit për boshnjakët e Kosovës dhe BeH

Sarajevë, 04.06.2023
Autor: Berzat Berzati

Në dy ditët e kaluara, zëvendëskryeministrja Emillija Rexhepi me anëtarët e kabinetit ka vizituar institucionet e Republikës së Bosnjë-Hercegovinës dhe ka qenë mysafire e kryetarjes së kryeqytetit BeH Sarajevës, Znj. Benjamina Kariq Llondrc.

Rexhepi u takua me aktorë politikë në BeH, autoriteti fetare Bashkësisë Islame në BeH reis ll ullema emeritus prof.dr. Mustafa Ceriqi, sipërmarrësve dhe qytetarëve të dalluar në këtë qytet, xhevahir i Ballkanit në shumë aspekte, si në të kaluarën ashtu edhe sot transmeton Kosova.info.

Ajo që ishte sigurisht ishte një vulë dhe mirënjohje e veçantë, përveç të gjitha mesazheve të mbështetjes dhe bashkëpunimit dhe mirëseardhjes së ngrohtë, ishte edhe njohja e Reis ll Ullemës emeritus nga Bosnja dhe Hercegovina, Prof. Mustafa Ceriq, të cilën ia dha përmes një përkushtimi veprës së autorit të shquar të BeH, akademikut Mehmed A. Akshamija Monografi ÇELLEBI PAZAR – Rogaticë në habitusin kulturor të BeH-së.

Kjo vepër i përket serisë së botimeve që kanë të bëjnë me kulturën kombëtare dhe afirmimin e trashëgimisë kulturore, traditës dhe vlerave të vërteta kulturore boshnjake.

Në përkushtimin e Reis ll Ullemës emeritus Prof Dr. Ceriqi ai me vlerësime të larte jep një mirënjohje unike në shenjë falënderimi zëvendëskryeministres së Qeverisë së Kosovës, Emillia Rexhepi, për mirëqenien e boshnjakëve në Kosovë si dhe BeH dhe e quan atë motrën e tij.

“Për motrën dhe shoqen time Emillia në shenjë mirënjohjeje për gjithçka që bën për boshnjakët në Kosovë dhe Bosnjë e Hercegovinë.

Reis ll Ullema
prof dr. Mustafa Ceriq”. ka shkruar ai në dedikim.

Për të cilën nënkryetarja e Qeverisë së Republikës së Kosovës, Emillija Rexhepi, i bëri respektin e duhur për këtë mirënjohje, falënderoi të nderuarin Reis Ceriq dhe shtoi se ishte kënaqësi të mësosh nga më të mirët gjatë gjithë këtyre viteve.

“Është kënaqësi e madhe të mësosh nga më të mirët gjatë gjithë këtyre viteve.
Faleminderit, i nderuari reis efendi Ceriq, për këtë!” ka thënë Rexhepi.

Go to TOP