PDK: Da li je ovo kandidat za gradonačelnika opštine Južna Mitrovica

Do lokalnih izbora u zemlji ostalo je manje od četiri mjeseca. Političke stranke su već počele formalizovati svoje kandidate za gradonačelnika. S druge strane, CIK je odobrio operativni plan za lokalne izbore koji će se održati 17. oktobra. Očekuje se vrlo zanimljiva trka u gradu Mitrovici.

Aktuelni gradonačelnik opštine Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, nije ni potvrdio ni porekao mogućnost da ponovo bude kandidat za Pokret Vetvendosja koji će voditi ovu opštinu. Dok je u PDK najvjerovatnija opcija kandidatura zastupnika Bedrija Hamze.

Ovaj potonji je rekao za “Indeksonline” da još uvek nije odlučeno za opštinu Južnu Mitrovicu i neke druge opštine koje će biti kandidati iz redova PDK.

Upitan da li je voljan da se kandiduje za gradonačelnika ove opštine, Hamza je rekao da to nije pitanje volje.

“Ne, još nije odlučeno, kad je u pitanju Južna Mitrovica, razgovaraćemo. Nije stvar moje volje želim li biti kandidat ili ne. “Takođe zavisi od struktura PDK u Južnoj Mitrovici da li žele da imaju kandidata za gradonačelnika”, rekao je Hamza.

Što se tiče organizacije unutrašnjih izbora u PDK pre lokalnih, on je predložio da se o ovoj temi razgovara sa kabinetom vršioca dužnosti PDK-a Envera Hoxhaja.

Go to TOP