“Paga minimale në Kosovë duhet të jetë mes 500 dhe 600 euro”

Kryetari i Sindikatës së Sektorit Privat të Kosovës, Jusuf Azemi tha se paga minimale në Kosovë duhet të jetë mes 500 dhe 600 euro.

“Paga minimale po ndryshon nga punëtorët që janë direkt në formacionin e sektorit privat dhe atyre që janë në publiko privat.

Deri sa punëtorët që janë direkt të lidhura me kompanitë private, situata ka ndryshuar dhe realisht paga minimale që duhet të reflektojë sot, duhet të jetë prej 500-600 euro.

Kurse ne te punëtorët sikurse kalibri i këtij kolegut, kemi nga 180 euro deri në 250 euro që në të vërtetë nuk mund të mbijetohet”, tha Azemi. 

Go to TOP