Orliq: Protestat në Prishtinë janë tregues i rëndësisë së Bashkësisë së Komunave Serbe

Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Vladimir Orliq, ka vlerësuar se protestat në Prishtinë për shkak të marrëveshjes evropiane për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, gjatë të cilave u hodh një bombë tymuese ndaj qeverisë, janë tregues i rëndësisë së vendosjes së Bashkimi i Komunave Serbe.

“Në bazë të atyre ngjarjeve të djeshme, por jo vetëm atyre, ne mund ta kuptojmë më mirë rëndësinë e ZSO-së dhe çfarë lloj trazirash mund të shkaktojë një çështje e tillë në nivelin politik në Prishtinë dhe vetë Aljbin Kurij”, tha Orliq për televizionin Hepi.

Sipas tij, Kurti “ka rezistuar në të gjitha mënyrat e mundshme dhe të pamundura” për ta shmangur atë obligim, ndërsa protestat në Prishtinë treguan se çfarë mendon skena politike vendore për AKS.

“Dhe pastaj dikush këtu ju thotë se AKS nuk është në interesin e serbëve, se nuk është diçka aq e rëndësishme. Aty duan t’i vënë flakën Kurtit, i thonë se do ta qëllojnë me molotov. Dhe kjo është përgjigja më e mirë, nëse AKS është domethënëse apo jo”, vlerësoi Orliq. /Kosova.info/

Go to TOP