Norvegjia do t’ua ndalojë hyrjen shumicës së turistëve rusë

Norvegjia do të vendosë kufizime shtesë ndaj turistëve rusë, për shkak të luftës në Ukrainë, tha të enjten Ministria e Drejtësisë e vendit nordik.

Hyrja do të jetë e ndaluar pothuajse për të gjithë turistët rusë, sipas Ministrisë.

Norvegjia, anëtare e NATO-s, e ndan një vijë kufitare gati 200 kilometra të gjatë me Rusinë në Arktik.

Ajo vendosi kufizimeve ndaj turistëve rusë për herë të parë në vitin 2022, pasi Moska e nisi pushtimin e paprovokuar dhe të jashtëligjshëm të Ukrainës.

“Vendimi për ashpërsimin e rregullores së hyrjeve, është në përputhje me qëndrimin e Norvegjisë, për të qëndruar përkrah aleatëve dhe partnerëve në përgjigjen e tyre ndaj luftës agresore dhe të jashtëligjshme të Rusisë kundër Ukrainës”, tha ministrja e Drejtësisë e Norvegjisë, Emilie Enger Mehl.

Qytetarëve rusë, qëllimi i të cilëve është turizmi dhe udhëtimet e tjera jothelbësore, do t’u ndalohet hyrja. Përjashtime mund të ketë në rastet siç janë, vizitat te familjarët e ngushtë që jetojnë në Norvegji, sipas Ministrisë.

Vendimi i ri do të hyjë në fuqi më 29 maj.

Go to TOP