Mori pjesë në 238 palë zgjedhje dhe kurrë nuk fitoi në Indi: Ky njeri quhet “humbësi më i madh në botë”

Historia e K. Padmarajan është një rrëfim këmbënguljeje. Burri 65-vjeçar nga shteti indian i Tamil Nadu mori pjesë në 238 zgjedhje politike gjatë tre dekadave të fundit dhe shpenzoi mijëra dollarë për tarifat e regjistrimit.

Më së shumti që iu ka afruar fitores ka qenë në vitin 2011, kur kandidoi për asamblenë e përgjithshme të qytetit të Meturës dhe mori 6273 vota. Ai ishte shumë prapa fituesit (75 mijë vota), por kjo i dha shpresë se një ditë mund të triumfojë.

Ajo ditë mund të vijë në të ardhmen, por Padmarajan thekson se fitorja është një objektiv dytësor. Vendosmëria dhe pranimi i humbjes janë çelësi – dhe askush nuk e bën më mirë se ai.

“Të gjithë kandidatët kërkojnë fitoren në zgjedhje, unë nuk jam”, tha së fundmi ai.

Ju mund të mendoni se ai po bën shaka, por ai nuk është. Pas 238 zgjedhjeve të pasuksesshme, Padmarajan dëshiron vetëm të zgjasë serinë e humbjeve.

Këtë vit ai do të tentojë për herë të 239-të, gjatë zgjedhjeve për mandatin parlamentar në qarkun Dharmapuri në shtetin Tamil Nadu. Të shohim se çfarë do të ndodhë…

Rrugëtimin e ‘humbjeve’ e filloi në vitin 1998 kur kandidoi për një pozicion në qytetin e tij të lindjes, Mettur. Ai e dinte që praktikisht nuk kishte asnjë shans, por donte të tregonte se një “burrë i zakonshëm” ka të drejtë të kandidojë për poste zyrtare.

Gjatë tre dekadave të fundit, ai ka humbur zgjedhjet ndaj figurave të shquara si kryeministri indian, Narendra Modi dhe paraardhësit e tij, raporton odditycentral.

Për të frymëzuar njerëzit që të ndjekin gjurmët e tij dhe të tregojnë këmbëngulje në jetën e përditshme, Padmarajan u jep leksione studentëve për vendosmërinë dhe tejkalimin e humbjes.

Ndaj nuk e shqetëson aspak që quhet “mbreti i zgjedhjeve” dhe “humbësi më i madh në botë”.

Go to TOP