Kuriozitet

Monedha e rrallë e shekullit XVII-të gjendet në një kuti të hekurit në Britani

Një shembull i rrallë i një prej monedhave të para të SHBA-së është gjetur e fshehur në një koleksion të mbajtur brenda një kutie të hekurit.

Monedha e mesit të shekullit të XVII-të u gjet nga Wentworth Beaumont në shtëpinë e familjes së tij në Bywell Hall në Northumberland.

Monedha u pre në vitin 1652 për t’u përdorur si monedhë nga kolonët e hershëm në Koloninë e Gjirit të Massachusetts.

Shpresohet që monedha të shitet për 300 mijë euro kur të dalë në ankand muajin e ardhshëm në Londër, raporton bbc.

Beaumont, një këshilltar arti, tha se kallaji i vjetër i ëmbëlsirave që përmbante monedhat dhe një numër të tjerësh ishte gjetur në studimin e sallës, “Nuk e kisha parë kurrë më parë dhe kur e hapa mendova se ishte vetëm një koleksion mjaft i çuditshëm i monedhave të vjetra të rastësishme. Megjithatë, pasi nuk di asgjë për monedhat, ndjeva se ia vlente ta kontrolloja”.

Beaumont rrjedh nga William Wentworth, i cili vizitoi New England në vitin 1636 dhe disa anëtarë të familjes vazhduan të mbanin poste të spikatura në Amerikën koloniale.

Shfaq më shumë
//nessainy.net/4/3473483