Maqedoni e Veriut: Zgjedhjet do të monitorohen nga 342 vëzhgues vendas dhe 568 të huaj

Gjithsej 942 vëzhgues, gazetarë dhe përkthyes të huaj janë të akredituar për monitorimin e zgjedhjeve presidenciale në Maqedoni të Veriut.

Siç njoftohet në ueb faqen e KSHZ-së, deri më 19 prill janë akredituar 342 vëzhgues dhe përkthyes vendas dhe 568 të huaj, nga të cilët më të shumtët janë nga OSBE/ODIHR – 375, raporton alsat.mk. Vëzhguesit vendorë më të shumtë do të jenë vëzhguesit e Shoqatës për zhvillimin e inovacioneve social-sociale “VAKE UP” – Shkup – 182.

Zgjedhjet e shtata presidenciale në Maqedoni të Veriut do të mbahen më 24 prill, ndërsa raundi i dytë i mundshëm së bashku me zgjedhjet parlamentare më 8 maj.

Go to TOP