Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

LVV-ja kundërshton shkarkimin e bordit të ZRRE-së

Deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje nuk do ta votojnë shkarkimin e bordit të Zyrës së Rregullatorit për Energji, ka thënë shefja e këtij grupi parlamentar, Mimoza Kusari-Lila.

Kjo pasi sipas saj, kërkesa e Lidhjes Demokratike të Kosovës për shkarkimin e këtij bordi, përveçse nuk e ka pasur arsyetimin e bindshëm, ka shpërputhje në raport me dispozitat ligjore që i parasheh ligji për rregullatorin e energjisë.

Kusari-Lila ka thënë se tri pikat që i ka radhitur LDK-ja janë mosrealizim të detyrave sipas ligjit, dështimi në realizimin e tyre, shkelje të detyrave duke vendosur Kuvendin në lajthitje.

Sipas saj, shkarkimi bëhet në situatat kur një anëtar është i dënuar me burg për vepër penale, nuk mund t’i kryejë detyrat për muaj me radhë, shkel kushtet e përcaktuara.

“Në këtë rrethanë sot ne dëgjuam rekomandimin e komisionit funksional. Bordi është vetëm një vit në detyrë. U përmendën vetëm dy instanca të gjykatës ndërsa nuk u përmend edhe Gjykata Supreme. Sjellja e argumentit të mos pagesës në veri dhe lidhja me mandatin 1-vjeçar të ZRRE-së nuk e di si ka mundësi”.

“Po mundohet që t’i faturohet situata 20-vjeçare një bordi që ka mandat 1-vjeçar. Duke përmendur të gjitha faktet dhe duke përcjellë ndjeshmërinë në situatën e energjisë, GP i LVV-së nuk e mbështet mocionin dhe rrjedhimisht do të votojë kundër”, ka thënë ajo në seancën e sotme të Kuvendit.

Go to TOP