Lavrov flet në telefon për Kosovën me Bërnabiqin, Daçiqin e Gjuriqin

Më 6 maj, me iniciativë të palës serbe, u zhvillua një bisedë telefonike ndërmjet Ministrit të Punëve të Jashtme të Federatës Ruse Sergei Lavrov, i Punëve të Brendshme të Republikës së Serbisë Ivica Daçiq, Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë Marko Gjuriq.

Në frymën e partneritetit strategjik, u shqyrtuan çështjet kyçe të ndërveprimit dypalësh. U konfirmua gatishmëria e ndërsjellë për forcimin e bashkëpunimit dhe vazhdimin e dialogut në nivelet më të larta dhe më të larta, si dhe në format ndërinstitucional.

Shqyrtohen problemet e punës së përbashkët në platformat shumëpalëshe, kryesisht në sistemin e OKB-së. U konstatua ngjashmëria e qasjeve dhe dëshira e ndërsjellë për vazhdimin e aktiviteteve të koordinuara me qëllim të zgjidhjes së çështjeve kyçe të agjendës ndërkombëtare. Synimi i të dyja palëve u shpreh për t’i rezistuar përpjekjeve dashakeqe për të shtrembëruar ngjarje të caktuara historike në Ballkan. Theksohet papranueshmëria e varjes së etiketave të politizuara mbi shtetet dhe popujt.

Vëmendje e shtuar i kushtohet situatës në Ballkan, zgjidhjes së problemit të Kosovës dhe situatës në dhe rreth Bosnjë-Hercegovinës. Kishte unitet për të kuptuar nevojën për t’u mbështetur në të drejtën ndërkombëtare dhe rezolutat themelore të Këshillit të Sigurimit të OKB-së 1031 dhe 1244. /Kosova.info/

Go to TOP