Kurti për heqjen e masave: Nuk duhet të spekuloj

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, nuk i ka komentuar deklaratat e zyrtarëve të Bashkimit Evropian, të cilët i kanë quajtur spekulime, lajmet se do të hiqen masat e vendosura për Kosovën.

Kreu i qeverisë, Albin Kurti ka thënë se nuk dëshiron të spekulojë për spekulimet.

“Nuk mendoj se duhet të spekuloj për spekulimet”, ka theksuar shkurt Kurti.

Zyrtarë të Bashkimit Evropian kanë thënë se heqja e masave ndëshkuese ndaj Kosovës është çështje institucionale e vendeve anëtare dhe jo e dikujt nga jashtë që të përpiqet të spekulojë për përmbajtjen dhe afatet kohore.

“Do të bëhet në kohën që është e duhur për Përfaqësuesin e Lartë dhe shtetet anëtare dhe përmbajtjen do ta shohin dhe diskutojnë fillimisht shtetet anëtare dhe më pas të marrin vendimet e nevojshme. Dhe kur kjo të ketë ndodhur ose kur kjo do të ndodhë, do t’i njoftojmë kolegët tanë në Kosovë se cili është rezultati. Pra, nuk ka hapësirë dhe nuk shohim arsye për këto spekulime publike dhe njoftime nga aktorë të ndryshëm”, ka deklaruar gjatë një konference të hënën, zëdhënësi i Bashkimit Evropian, Peter Stano.

Go to TOP