Konjufca: Beteja e Koshares ishte me karakter ndërkombëtar sepse u zhvillua krahpërkrah me NATO-n

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, ka thënë se themelimi i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ka qenë një nga ngjarjet më të mëdha të kombit shqiptar në 100 vjetët e fundit.

Ai ka vazhduar duke thënë se Beteja e Koshares është njëra ndër betejat më të lavdishme të shqiptarëve për çlirimin nga Serbia.

“Kosharja ia dha namin UÇK-së si ushtri e aftë për ta sfiduar armatën e Jugosllavisë dhe duke e bërë atë të paaftë për të garantuar kufirin e vendosur dhunshëm midis Kosovës dhe Shqipërisë. Beteja e Koshares u bë shtegu pakthim i përpjekjeve për çlirim dhe bashkim, ishte sinonimi më i mirë i betimit të ushtarit të UÇK-së. Shembja e gurit të kufirit me çizmen e Agim Ramadanit dhe Sali Çekut ishte njëra nga ngjarjet më historike të luftës tonë çlirimtare”, ka thënë Konjufca.

Konjufca më tej ka shtuar se kjo betejë kishte edhe karakter ndërkombëtar.

“Është një nga betejat më historike sepse u zhvillua në një operacion krahpërkrah me NATO-n për ndalimin e spastrimit etnik. Është ngjarje me karakter ndërkombëtar, jo vetëm sepse aty morën pjesë dhe ranë tre dëshmorë të huaj, po edhe sepse kjo betejë e humbi përfundimisht kontrollin e Jugosllavisë mbi kufirin e vendosur dhunshëm në mes shqiptarëve dhe i dha goditje Jugosllavisë dhe Serbisë”.

Gjithashtu ai ka thënë se një nga aspektet që e karakterizon këtë betejë është përfshirja e shqiptarëve nga të gjitha trevat, bashkë me mërgatën.

Go to TOP