Show Biz

Këta janë 10 yjet më inteligjentë të ‘Hollywood’

Shakira shkroi poemën e saj të parë kur ishte 4 vjeç ndërsa Ajnshtajni nuk dinte të fliste derisa mbushi 4 vjeç. Pra as një test inteligjence nuk mund të vendosë se sa i suksesshëm është një person. Ka shumë artistë që kanë ndonëse nuk kanë shkuar në Harvard, ia kanë dalë në jetë dhe disa prej tyre iua sjellim më poshtë.

Shakira shares hot pic on social media, fans can't believe it - Archyworldys

Shakira – Këngëtarja shkroi poemën e saj të aprë në moshën 4-vjeçare dhe regjistroi albumin e saj të parë kur ishte 13 vjeç. Në vend që të shkonte në kolegj, Shakira mësoi nga jeta nëpër turnetë muzikore. Këngëtarja di 5 gjuhë të huaja.

Cindy Crawford – Modelja ka mbaruar për inxhinieri, por vazhdoi për modeling kur u zbulua nga kamerat. Bota humbi një inxhiniere, por fitoi një supermodele.

The most iconic photos of Cindy Crawford through the years | Gallery |  Wonderwall.com

Matt Demon – Aktori nuk u diplomua kurrë, por ai ka fituar çmimin “Academy Award” për “Best Original Screenplay”.

Matt Damon admits he recently stopped using homophobic slur after a 'long,  beautiful treatise' from his daughter - The Boston Globe

Natalie Portman – Aktorja ka mbaruar për Psikologji në Harvard dhe di 5 gjuhë të huaja.

Natalie Portman interview - Eating Animals and Moby

Chris Martin – Këngëtari studioi në Universitetin e Londrës, ku u diplomua në Studime Botërore Antike dhe u diplomua në Greqisht dhe Latinisht. Aty Martin takoi shokët e tij të bandës Coldplay.

Quentin Tarantino – Regjisori nuk ka shkuar në kolegj, por ka fituar 2 çmime Oscar dhe ka koeficent IQ 160.

Quentin Tarantino's Retirement: 'Directors Have Horrible Last Movies' |  IndieWire

Eva Longoria – Aktorja nisi të punonte në një moshë të vogël sepse dëshironte të ndihmonte motrën e saj me aftësi të kufizuara. Gjatë shkollës, ajo punonte edhe në restorant dhe ia doli t’i bënte të dyja derisa zbuloi talentin e saj.

Eva Longoria

Geena Davis – Aktorja që ka fituar “Academy Award”, ka mbaruar Universitetin e Bostonit, di të luajë në piano, flaut dhe di të flasë suedisht. Ajo ka koeficent inteligjence 140 dhe është pjesë e organizatës Mensa, një grup VIP ku vetëm 2% e popullsisë mund të bëhen pjesë.

Geena Davis Is Creating Opportunities For Women In Hollywood By Tackling  Gender Bias

Sharon Stone – Aktorja shkoi në klasë të dytë kur ishte vetëm 5 vjeç dhe në kolegj kur ishte 15 vjeç. Stone ka koeficent inteligjence 154.

Sharon Stone: cosmetic surgeon enlarged my breasts without consent | Sharon  Stone | The Guardian

Rowan Atkinson – Dikur luante rolin e një personi me probleme mendore, por në të vërtet aktori ka koeficent inteligjence 178. Aktori ka mbaruar për inxhinieri, masterin dhe doktoraturën.

Rowan Atkinson Accuses 'Friends' Of Stealing The Iconic Turkey Head Gag  From 'Mr Bean'