Janjiq: Rregullorja e BQK-së është e ligjshme

Dushan Janjiq nga Forumi për Marrëdhënie Etnike, tha se lëvizja e Kosovës për të anuluar dinarin është e ligjshme dhe për këtë çështje janë informuar edhe QUINT edhe Beogradi në muajin dhjetor.

Dushan Janjiq nga Forumi për Marrëdhënie Etnike vlerëson se nuk ka pasur kushte objektive për diskutimin e sotëm në Bruksel për dinarin në sistemin e pagesave të Kosovës, me ftesë të të dërguarit special të BE-së për dialog, Miroslav Lajçak.

“Nuk është e mundur të bëhet në nivel teknik, kërkon dialog politik, siç e dimë gjithçka që duhej të ndodhte në dialogun politik, mbaroi në 2023, po vijnë zgjedhjet evropiane, ndryshimi i lehtësuesve. Roli i takimit të sotëm është të blejë kohë dhe të krijojë një platformë politike mbi bazën e së cilës Banka Kombëtare e Serbisë dhe Banka Qendrore e Kosovës do të bien dakord për disa zgjidhje alternative për transferimin e parave”, tha Janjiq për N1.

Go to TOP