Gratë ukrainase tejkalojnë frikën dhe paragjykimet për t’i mbajtur minierat hapur

Gjashtëqind minatorë janë thirrur në ushtrinë ukrainase, nga një minierë 370 metra nën tokë, afër Pavlohradit, në rajonin e Dnipropetrovskut, në Ukrainë.

Gratë kanë mbushur shumicën e boshllëqeve pasi qeveria ndryshoi ligjin në mënyrë që t’i lejojë gratë të punojnë në miniera, në një përpjekje që t’i mbajë ato hapur.

Go to TOP