Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Gjykata ruse ndalon ‘lëvizjen LGBT’

Gjykata e Lartë e Rusisë ka shpallur atë që e quan “lëvizja publike ndërkombëtare LGBT”, një organizatë ekstremiste dhe ka ndaluar aktivitetet e saj në të gjithë vendin.

Vendimi u nxit nga një mocion nga ministria e drejtësisë, edhe pse një organizatë e tillë nuk ekziston si person juridik.

Seanca u mbajt me dyer të mbyllura, por gazetarët u lejuan të dëgjonin vendimin e gjykatës. Askush nga “ana e të pandehurit” nuk kishte qenë i pranishëm, tha gjykata.

Kushtetuta e Rusisë u ndryshua tre vjet më parë për të bërë të qartë se martesa nënkupton një bashkim midis një burri dhe një gruaje. Sindikatat e të njëjtit seks nuk njihen në Rusi, raporton BBC.

Vitet e fundit komuniteti LGBT i Rusisë është vënë nën presion në rritje nga autoritetet. Në vitin 2013, u miratua një ligj që ndalonte “propagandën [ndër ta edhe të miturit] të marrëdhënieve seksuale jotradicionale”.

Vitin e kaluar, këto kufizime u shtrinë në të gjitha grupmoshat në Rusi. Referencat për personat LGBT janë fshirë nga librat, filmat, reklamat dhe shfaqjet televizive. Në fillim të këtij muaji, një kanal televiziv rus zbardhi një ylber në një video pop të Koresë së Jugut, për të mos u akuzuar për shkelje të ligjit të “propagandës së homoseksualëve”.

Go to TOP