AGK: Shqetësues dhe dekurajues votimi i Luljeta Aliut për anëtare të KPM-së

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ka reaguar ndaj emërimit të Luljeta Aliut si anëtare e Komisionit të Pavarur të Mediave.

Sipas AGK-së, emërimi i Aliut tregon hapur intencën e partisë në pushtet për të vënën nën kontroll institucionet e pavarura mediale.

“Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e ka përcjellë me shqetësim votimin në Kuvend të zonjës Luljeta Aliu për anëtare të Komisionit të Pavarur të Mediave. Votimi nga partia në pushtet, Lëvizja Vetëvendosje e një avokateje publike të politikave të saj në Qeveri, tregon hapur intencën e partisë në pushtet për të vënë nën kontroll institucionet e pavarura mediale”, thuhet në deklaratën e AGK-së.

Komisioni i Pavarur i Mediave, sipas AGK-së, duhet të ruajë pavarësinë politike dhe partiake, për të kryer në mënyrë të pandikuar punën për monitorimin dhe rregullimin e skenës audio-vizuale në Kosovë.

“Emërimi i zonjës Aliu shkon në kundërshtim me këtë përpjekje dhe mund t’i kontribuojë klimës anti-medie që kjo qeveri ka krijuar, në shumë raste në dy vitet e fundit”, thuhet në fund të deklaratës. /Kosova.info/

Go to TOP