Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Aeroplani hapësinor tepër sekret X-37B sapo është kthyer në Tokë pas një misioni 900-ditor!

X-37B, avioni hapësinor i Forcave Hapësinore të Shteteve të Bashkuara u kthye në Tokë pas një misioni 908-ditor në orbitë. Anija u ul më 12 nëntor në zonën e uljes të Qendrës Hapësinore Kennedy të NASA-s, i cili përdoret nga  anijet kozmike. Për rrjedhojë, ai mposht rekordin e mbajtur nga misioni i mëparshëm, i cili zgjati 780 ditë në hapësirë, pra më shumë se katër muaj të tjerë! Për herë të parë, automjeti përdori një modul shërbimi për të rritur numrin e ngarkesave të bartura. Ky modul u nda nga automjeti përpara se të dilte nga orbita.

Që nga viti 2020, X-37B nuk është më vetëm në botë. Në të vërtetë, Kina gjithashtu ka vënë në terren një aeroplan të ngjashëm hapësinor . Pas fluturimit të tij testues dy-ditor në shtator 2020, avioni hapësinor kinez u kthye në hapësirë ​​në gusht 2022 për një mision të dytë që është ende në vazhdim.

Eksperimente interesante të kryera gjatë këtyre tre viteve

Çuditërisht, deklaratat nga Boeing dhe Forca Hapësinore e Shteteve të Bashkuara mbetën të matura dhe evazive për të gjitha aktivitetet e kryera në bordin e X-37B gjatë këtyre tre viteve në orbitë. Sipas këtyre njoftimeve për shtyp, ndër eksperimentet e kryera, ne do të citojmë një që konsistonte në shndërrimin e energjisë diellore në mikrovalë dhe një që vlerësonte efektet e ekspozimit ndaj hapësirës në materiale të ndryshme për të vërtetuar dhe përmirësuar saktësinë e modeleve të mjedisit hapësinor. Ky ishte fluturimi i dytë për këtë lloj eksperience. Një eksperiment i NASA-s ka vlerësuar efektet e ekspozimit afatgjatë në hapësirë ​​tek farat. Objektivi i tij është të nxisë kërkime që synojnë misionet e ardhshme të drejtuara në Hënë dhe Mars.

Go to TOP