Abazoviq: Nuk kam ambicie të jem kryeministër i Malit të Zi

Zëvendëskryeministri dhe lideri i Lëvizjes Qytetare URA, Dritan Abazoviq, vlerësoi se platforma e Frontit Demokratik (FD) për tejkalimin e krizës politike tashmë është parë si një dokument, në të cilin nuk ka asgjë të re.

Ai gjithashtu thotë se nuk ka ambicie të jetë kryeministër i Malit të Zi.

“Demokratët duhet të vendosin nëse URA apo DF është më afër tyre. Ne e dimë se çfarë do të bëjmë, le të vendosin të tjerët. Kushdo që dëshiron të marrë trenin për në Bashkimin Evropian mund të hipë falas këtu, kushdo që nuk dëshiron një udhëtim të lumtur”, tha Abazoviq.

Nëse demokratët dhe DF munden, siç tha ai, të gjejnë një zëvendësues për GP URA, “meqë po përpiqen ta gjejnë edhe atë, do të isha i lumtur dhe i kënaqur”.

“Unë nuk kam ambicie të jem kryeministër, por kam një ambicie të ndihmoj Malin e Zi të dalë nga kjo krizë”, tha Abazoviq.

Ai tha se Qeveria po punon si më parë, por se Mali i Zi mund të hyjë në vitin 2022 pa buxhetin e miratuar. 

Go to TOP