Pronari i “Besa Trans”: Pse nuk isha në atë autobus, të vdisja edhe unë

Pronari i agjencisë së udhëtimit “Besa Trans”, Bekim Haxhiu, foli për herë të parë pas aksidentit të tmerrshëm në autostradën “Struma” të Bullgarisë dhe dha detaje rreth udhëtimit dhe autobusit që u dogj, duke vrarë 45 persona. 

Haxhiu tha se autobusi i ishte nënshtruar një kontrolli teknik para udhëtimit për në Turqi dhe ishte plotësisht funksional. Ai përjashton mundësinë që disa nga pasagjerët të kenë gëlltitur substanca të ndezshme. Ai konfirmon se ai dhe familja e tij kanë qenë pjesë e udhëtimit dhe se kanë udhëtuar me autobusët e tjerë. 

Pronari i agjencisë thotë se deri më tani nuk ka folur për mediat pasi ka qenë në shok, por ndërkohë po bashkëpunon me autoritetet hetimore për të zbardhur shkaqet e aksidentit. 

“Thashë me vete: pse nuk isha edhe unë në atë autobus, të vdisja edhe në autobus. E kam menduar shumë herë këtë”, tha Haxhiu për “BNT”. 

Ai thotë se në turet që organizonin, ai dhe familja e tij shpesh udhëtonin dhe kështu ishte edhe këtë herë. Ai dhe gruaja e tij po udhëtonin në autobusin e parë dhe fëmijët e tij ishin në një nga autobusët e tjerë. Aksidentin e tmerrshëm e mori vesh në kufi, në dalje nga Bullgaria. 

“I thashë të më çojnë në vend, të shoh me sytë e mi se çfarë ka ndodhur atje”. 

Ai është kthyer me taksi në vendin e aksidentit, ku ka qëndruar për disa orë. Autobusi ka qenë nën kontroll teknik tre javë para aksidentit dhe para çdo udhëtimi çdo veturë ka shkuar në servis, tha Haxhiu. 

“Para se të nisemi për në Turqi, i bëjmë shërbim, i kontrollojmë, madje edhe kur mbërrijmë në Stamboll, ndërsa atje shkojmë për shërbim, transportim pasagjerësh, për të parë se si është situata. Gjithçka ishte mirë gjatë rrugës dhe kur ishim atje për shërbim. Kur ka diçka, na thonë ta rregullojmë menjëherë”. 

Ai mohon se në autobus janë vendosur tuba me karburant të injektuar ilegalisht. Për shkak të kontrolleve të rrepta në kufijtë bullgarë, përjashtohet mundësia që ndonjë nga udhëtarët të ketë sjellë lëndë të ndezshme. 

“Në çdo autobus ka tuba, janë me ujë, çdo autobus duhet t’i ketë për çdo rast. Është ujë rezervë. Ka kontrolle të rrepta gjatë hyrjes në Bullgari, bagazhet, shoferi, gjithçka që transmetohet”, tha ai. 

Go to TOP