Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Zyrtarja e PE-së sheh rritje të populizmit djathtist në BE, thotë se Hungaria s’është më demokraci

Nënkryetarja e Parlamentit Evropian, Katarina Barley paralajmëroi të shtunën kundër rritjes së lëvizjeve antidemokratike në Evropë.

“Demokracia dhe sundimi i ligjit nuk mund të merren më si të mirëqena në Bashkimin Evropian”, tha Barley të shtunën në një konferencë partie për Social Demokratët e Gjermanisë (SPD) në Berlin. Ajo është anëtare e SPD-së, raporton DPA.

Hungaria, tha ajo, nuk ishte më një demokraci. “Shohim një zhvillim të ngjashëm në Poloni”, tha ajo. Të drejtat demokratike po kufizoheshin edhe në Itali, shtoi ajo.

Komisioni Evropian, vuri në dukje ajo, ishte në rrezik të anonte djathtas.

“Nëse nuk arrijmë të instalojmë Parlamentin Evropian si një kundërpeshë, atëherë do të kemi një Bashkim Evropian populist krejtësisht të djathtë. Atëherë më nuk do të ketë të majtë korrigjuese”, tha Barley.

Prandaj, zgjedhjet e qershorit të ardhshëm janë vendimtare për të ardhmen e Evropës, tha ajo.

“Ne kemi nevojë për një shumicë progresive në këtë Parlament Evropian, ne kemi nevojë për një socialdemokraci të fortë për të qenë në gjendje të zbatojmë politika progresive, liberale, miqësore ndaj njerëzve, të bazuara në solidaritet në këtë Bashkimi Evropian”, tha Nënkryetarja e Parlamentit Evropian, Katarina Barley.

Go to TOP