Zviceranët zbuluan një laborator të pazakontë për prodhimin e drogës

Pjesëtarët e policisë kantonale të Cyrihut zbuluan dje një laborator modern droge dhe arrestuan katër persona, dy prej të cilëve janë shtetas të Bosnjës dhe Hercegovinës.

Domethënë, bëhet fjalë për një laborator të pazakontë të specializuar për kanabinoidet sintetike, ku kërpi legal industrial u shndërrua në ilegal, me përmbajtje THC, duke spërkatur disa kimikate. Policia e kantonit tha se në të njëjtën kohë sekuestroi mjaft kimikate për të spërkatur qindra mijëra nyje. Prodhimi i kanabinoidëve sintetikë ndonjëherë përdor kimikate toksike që nuk janë të disponueshme në tregun ligjor.

Ata arrestuan katër burra nga mosha 29 deri në 32 vjeç dhe përveç shtetasve të BiH-së, u ndaluan një gjerman dhe një zviceran.

Përveç lëndës kimike, policia sekuestroi mbi 37 kilogramë marijuanë dhe disa mijëra franga cash. /Kosova.info/

Go to TOP