SRB-BIH-HR

Zafir Berisha: Lažete, vršili ste porodična zapošljavanja

Kandidat za odbornicu iz reda NISMA -e, Lirije Bytyqi, u debati Përnime rekla je da je Mytaher Haskuka utrostručio korupciju i nepotizam.

“Pomogli smo Myti da pobijedi jer smo htjeli izbaciti PDK. Vjerovali smo riječima koje će podmititi korupciju, ali ne da su je potkupile, već su je udvostručile i utrostručile. Bytyqi je rekla da je Haskuka zaposlio članove porodice. Berisha, rekavši da je Haskuka nezakonito zaposlio kćerku svog ujaka u Direkcija za privredu.

Iako je Jeta Xharra zamolila Berishu da poštuje kandidatkinje, on je nastavio govoriti. Kandidati političkih stranaka, koji ciljaju na mjesto gradonačelnika Prizrena, razgovaraju u #DebatPernime o svojim planovima nakon izbora 17. oktobra.

Na KallxoPernime pozvani su kandidati za gradonačelnika Prizrena: Afrim Tejeci iz AKR -a; Anton Quni iz LDK; Milazim Lushaj, nezavisni kandidat; Mytaher Haskuka iz LVV -a; Shaqir Totaj iz PDK i Zafir Berisha iz Socijaldemokratske inicijative, Nasuprot kandidatima za gradonačelnika biće sedam kandidata za odbornike u Skupštini opštine Prizren: Aferdita Morina iz LDK; Aferdita Spahiu iz AKR -a; Dafina Bllaca iz PDK; Lirije Bytyqi iz Socijaldemokratske inicijative; Mimoza Bushrani iz LVV -a; Nadhjesa Bresa sa GUXO liste i Shqipe Kastrati iz AAK -a.