Vushtrri, për herë të parë mbahen garat e diturisë

Për herë të parë në komunën e Vushtrrisë sot kanë nisur garat e diturisë në platformën online për nxënësit e klasave të nënta. Nxënësit do të garojnë në katër lëndë, përkatësisht në gjuhën shqipe, histori, biologji dhe kimi.

Kryetari i Vushtrrisë, Ferit Idrizi duke e konsideruar si fillim të mbarë mbajtjen e këtyre garave u shpreh se do t’ju qëndrojnë pranë nxënësve me qëllim të rritjes së cilësisë në arsim.

“Sot është një ditë e mbarë, është një fillim i mirë që më rikujton organizimin e garave të diturisë atëherë edhe kur isha mësimdhënës andaj po ndihem shumë mirë kur po i shoh të përgatitur nxënësit e klasave të nënta që do të garojnë pas shume garave që i kanë zhvilluar në shkollat e tyre, këto janë ekipe që kanë ardhur për të përmbyllur këtë cikël të garave. Garat e diturisë ndikojnë drejtpërdrejtë në konkurrencë dhe ngritje të cilësisë ne së bashku me mësimdhënësit dhe drejtorët e shkollave do të jemi pranë jush duke iu mbështetur që të organizojmë gara edhe në fusha të tjera”, u shpreh Idrizi.

I pari i Vushtrrisë, po ashtu shprehu përkushtimin e tij qe garat e diturisë të zhvillohen edhe në fushat e tjera e për nxënës të klasave të ndryshme.

“Ne e vlerësojmë si shumë të rëndësishme duke futur konkurrencën e dijes më qëllim të ngritjes së cilësisë se arsimit në komunë tonë, jemi shumë të përkushtuar që të organizojmë gara edhe në fushat e tjera, sivjet i kemi pilotuar me klasat e pesta, nënta dhe klasat e dymbëdhjeta ndërsa vitet e tjera planifikojmë të vazhdojmë edhe me klasat e tjera. Gjithë kjo ka për qëllim që të ndërtojë një koncept të ri të garës dhe t’i afroj nxënësit sa më afër shkollës dhe diturisë. Jemi shumë të interesuar që në këtë proces si pjesë e monitorimit t’i angazhojmë edhe prindërit e nxënësve”, theksoi ai.

Ndërsa, mësimdhënësi i gjuhës shqipe, Mentor Hajrizi, i cili është edhe anëtar i komisionit vlerësues, tha se përmes këtyre garave po kontribuojnë në rritjen të cilësisë në arsim.

Ai tha se katër grupet garuese të nxënësve të klasave të nënta do t’i nënshtrohen garës në gjithsej katër lëndë.

“Garat e diturisë që tashmë po organizohen në komunën tonë janë nismë e kryetarit që po bënë punë të zellshme dhe është duke punuar shumë që ne ta zhvillojmë arsimin në qytetin tonë. Pra, po punojmë së bashku që të kemi një arsim cilësor… duhet të na marrim model edhe qytetet e tjera pikë së pari ju si kryetar por edhe nxënësit tanë të cilët janë shumë shembullor… në këtë garë janë katër lëndë në të cilat ju do të garoni në gjuhë shqipe, histori, biologji dhe kimi”, tha ai.

Go to TOP