SRB-BIH-HR

Tužilački savjet upozorava na prekid komunikacije sa Vladom ako se ne ogradi od izjave zamjenika ministra

Tužilački savet Kosova upozorio je da će prekinuti komunikaciju sa Vladom ili izvršnom vlašću, kako su se pozvali, ukoliko se ova ne ogradi od izjave zamenika ministra Blerima Sallahua, putem objave na ‘Fejsbuku’ , rekao je da su tužioci uključeni u kriminalne radnje javlja Kallxo.com a prenosi Kosova.info.

“Izjave zamjenika ministra pravde su poziv na linč, tendenciozne, predrasude i imaju za cilj da nanesu štetu tužilačkom sistemu. Ukoliko se izvršna vlast ne ogradi od ovakvih izjava, prekinuće se svaka međuinstitucionalna komunikacija i saradnja”, navodi se u zajedničkom saopštenju Tužilačkog savjeta i Državnog tužioca.

Prema ovom saopštemki, državni tužilac je rekao da će poduzeti sve potrebne pravne radnje, a povodom navoda koji su danas izneseni u medijima i da će eventualno kršenje imati pravne reakcije.

„Tužilački savet Kosova kao nezavisan ustavni organ nije dozvolio i neće dozvoliti bilo kakvo mešanje iz bilo kog ličnog, grupnog ili političkog interesa da naruši integritet tužilačkog sistema“, navodi se u saopštenju.

Dok je zamjenik ministra Blerim Sallahu putem objave na ‘Facebook-u’ reagovao na članak distribuiran u medijima, gdje se spominje bivši tužilac.

“Umjesto procesuiranja kriminalaca, posljednjih se dana, ali ne samo, dokazuje da su i sami tužioci umiješani u kriminalne radnje. Pored mehanizma provere, veoma su važne i zakonske promene koje eliminišu kriminalne piramide. Kao što smo rekli, vladavina prava nema alternativu, pa se očekuje da će te izmene vrlo brzo biti prosleđene Skupštini Kosova“, kaže se u njegovoj reakciji.

Shfaq më shumë
//zikroarg.com/4/3473483