SRB-BIH-HR

Tragedija/ 36-godišnjak iz Peći okončao je život zbog pritiska kamatara

Baton Berisha, star 36 godina, sumnja se da je okončao svoj život, danas u selu Sferrkë e Thatë u Peći, prenosi kosova.info.

Jučer je napustio kuću, a njegova porodica prijavila je nestanak policiji. Danas, oko 13:00, pronašli su 36-godišnjaka bez znakova života na polju ovog sela, sa ranom u glavi, za koju se sumnja da je izazvana vatrenim oružjem.

Izvor blizak žrtvi rekao je da je razlog zašto je Batoni izvršio samoubistvo zbog pritiska koji je dobio od kamatara.

On kaže da je Batoni u početku posudio 8 hiljada eura od nekih kamatara u Dečanima, a sada je dug prema njima dostigao 100 hiljada eura.

U tu svrhu izvor signala kaže da su kamatari otišli u Batonovu kuću i prijetili njemu i njegovoj porodici, pokušavajući ih istjerati iz kuće i oduzeti im u zamjenu za dug.

Dan kada su kamatari otišli kod 36-godišnjaka kod kuće, kaže da su njegovoj porodici predstavili listu dugova, koji su dostigli iznos od 100 hiljada eura

.

Prijetnje Batonu bile su toliko ozbiljne da njegov rođak kaže da je napustio kuću i otišao u zemlju jednog od svojih zetova u selu Sferkë e Thatë, gdje je navodno sebi pucao u glavu vatrenim oružjem.

Njegovo beživotno tijelo poslano je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu.

Batoni je porijeklom iz Kamenice u dolini Barana i živio je u Peći. Radio je kao prodajni agent u ELKOS -u. Bio je oženjen i otac troje djece.