Të jesh “fëmijë” amerikan!

Shkruan: Pal ShTUFI

As edhe një shtet perëndimor nuk e ka këtë mbrojtje kaq të hekurt.

E dini pse?

Sepse që kur Amerika i çlirojë prej nazi-fashizmit dhe i mësojë që kurrë të mos vriten më me njëri-tjetrin, këta ia kanë rras gjumë, tuj thanë “Amerika mendon për ne”.

Izraeli nuk e pranoi këtë komoditet. Vendosi punën kreative dhe zgjuarsinë kulmore për të mbijetuar e për të jetuar më mirë se secili shtet në këtë planet.

Kosova, po ashtu si fëmijë amerikan që është, duhet të mësojë nga ky shembull kaq domethënës. Amerika të do e të pranon posaçërisht kur bëhesh zot i vetvetes – pa i shkelur vlerat humane dhe kulturore të perëndimit të ndritur.

Go to TOP