Hi Tech

Tableta e re e HP ka një aparat fotografik rrotullues

HP ka prezantuar një tabletë të re 11 inç që duket se është një rival më i drejtpërdrejtë me modelin Surface Go të Microsoft, dhe vjen me disa truke interesante.

Për të filluar, tableti HP ka një aparat fotografik me një rezolucion prej 13 MP, i cili mund të rrotullohet rreth një skaji më të shkurtër përpara dhe të përdoret si një kamerë në internet. HP pretendon se kjo është zgjidhja e parë në botën e kompjuterëve tablet, si dhe se ofron rezolucionin më të lartë kur bëhet fjalë për kamerat e përparme.

Tableti është i pajtueshëm me tastierën dhe mund të përdoret në modalitetin e peizazhit dhe portretit, gjë që është e dobishme sepse në modalitetin e peizazhit kamera është në vendin “e gabuar”, pra në skajin më të shkurtër të ekranit IPS me një rezolucion prej 2,160 x 1,440 piksele.

Përveç tastierës, tableti është i pajtueshëm me Tilt Pen të HP, dhe ka një port USB-C për lidhjen e aksesorëve të shumtë si dhe për karikim. Ekziston gjithashtu një vend i caktuar për microSD, dhe një sensor i gjurmëve të gishtërinjve është i integruar në butonin “pushtet”.

Tableti mundësohet nga një procesor Intel Pentium Silver N6000 dhe vjen me 4 GB RAM dhe 128 GB memorie NVMe. Specifikimet modeste do të thotë se përdor modalitetin Windows 11 S.

Shitjet do të fillojnë në dhjetor me dhe pa tastierë, dhe çmimi do të jetë përkatësisht 499 dollarë dhe 599 dollarë. /Telegrafi/