SRB-BIH-HR

Svečlja: Pritisak na građane srpske pripadnosti od ilegalnih paralelnih struktura u Srbije nije uspio

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla) rekao je da imaju dokaze da ilegalne paralelne strukture iz Srbije vrše pritisak na građane Srbe Kosova da se pridruže protestima, ali prema njemu oni propadaju.

“Imamo dokaze o pritisku ilegalnih paralelnih struktura Srbije na građane kosovske Srbe da se pridruže protestima na sjeveru, ali oni ne uspijevaju”, rekao je.

On je na konferenciji za novinare održanoj prije par minuta dodao da unatoč tendencijama manipulacije mišljenjem, one neće na bilo koji način utjecati na provedbu odluka koje su u korist građana, piše Kosova.info.

„Odluka o privremenim registracijskim tablicama provodi se na cijelom Kosovu. Imamo izdato više od 9 hiljada registarskih oznaka “, dodao je Svečlja.

Uprkos blokadama na ovim putevima, ministar je rekao da se na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak odvija promet građana Kosova.

“Na Jarinju je cirkuliralo 200 ljudi, a na Brnjaku 260″, rekao je Svečlja. Pozivamo građane da ne nasjedaju na dezinformacije”, rekao je Svečlja.

U međuvremenu se zahvalio policijskim jedinicama na profesionalnosti pokazanoj u upravljanju situacijom na sjeveru.

Shfaq më shumë
//ugroocuw.net/4/3473483