SRB-BIH-HR

Stanovnici glavnog grada žale se na redukcije vode i krive priključenje novoizgrađenih zgrada

Građani naselja Muhaxherëve i Sunčani breg žale se na česte prekide u vodosnabdijevanju, jer navode da je to zbog priključenja novih objekata na vodovodnu mrežu. Oni su se takođe žalili na nedostatak vode juče, dok su iz regionalnog vodovoda u Prištini rekli da je razlog oštećenje cevi. Kako navode iz ovog preduzeća, prekidi će zavisiti od daljeg urbanističkog razvoja grada.
Tokom četvrtka nije bilo vode u naselju Muhaxherëve i u Sunčanom bregu. Dok je prema vodoopskrbi došlo do prekida u radu zbog oštećenja cijevi, stanovnici ukazuju da im se takvo što događa ne rijetko.

Prema riječima stanovnika, do prekida vode često dolazi kao posljedica priključenja mnogih graditelja ovog naselja na vodovodnu mrežu.

“U roku od nedelju dana, međutim, isključili su vodu, verovatno ove konstrukcije, pa problemi. Onda kada zovemo vodovod, cijevi kažu. Tako da je to uvijek svakodnevni problem“, kaže jedan građanin. Dok je drugi rekao da “kada ima slučajeva izgradnje objekata, to se prekida prilikom postavljanja kablova, kako za vodu, tako i za uvođenje struje”.

S druge strane, iz Vodovoda su demantovali da je do prekida vode tokom četvrtka u ovom naselju došlo zbog priključenja objekata na mrežu.

RVP Priština je dodao da dalji prekidi zavise od urbanog razvoja naselja.

“Zbog velikih opterećenja na kolovozu juče je utjecalo i curenje u vodovu, te su u tom slučaju na lice mjesta odmah izašle ekipe za rad i održavanje kako bi otklonile kvar, pokazujući izuzetnu posvećenost izvođenju radova. moguće, samo da kupcima naselja “Sunčani breg” i “Naselje Muhadžerve/Muhaxherëve” imaju duge redukcije vode. Također vas obavještavamo da jučerašnji radovi nemaju nikakve veze, kao što je naglašeno u Vašem pitanju. Zbog urbanog razvoja opštine Priština, pre nekoliko dana smo bili primorani da postavimo liniju, u kom slučaju su i korisnici bili obavešteni o predmetnim radovima. Da li će biti i drugih ovakvih planiranih ili čak neplaniranih radova zavisi od urbanističkog razvoja opštine, ali i kvara bilo koje linije do kojih može doći, zbog velikih opterećenja na putu, što ne možemo baš znati, a šta znamo sigurno je da će intervencija naših tehničkih timova biti brza kao i uvijek. Kao pružalac usluga vodovoda i kanalizacije, za svoja prava i obaveze možete se pozvati na propise RAV(Regulatornog Autoriteta za Vodousluge)“, navodi se u odgovoru prištinskog vodovoda.

U međuvremenu, Pravilnik o prekidu vodosnabdijevanja precizira da se za operativnu intervenciju obavještavanje kupaca vrši tri dana prije prekida snabdijevanja.

Shfaq më shumë