SRB-BIH-HR

Sejdi Hoxha podnosi ostavku na mjesto predsjednika ogranka PDK u Glogovcu

Hoxha je u svom obrazloženju na Facebooku rekao da je PDK u centru zanemarila i zanemarila situaciju nastalu u Glogovcu, ne shvaćajući je ozbiljno izvještava Kosova.info.

Ogranak PDK -a u Glogovcu imenovao je Dritona Ajazija za kandidata za gradonačelnika Glogovca na lokalnim izborima 17. oktobra, ali se tome usprotivio centralni nivo PDK-a, rekavši da će kandidat biti Ramiz Lladrovci.

“Dragi građani i pristalice PDK -a, iako sam bio spreman dati sve od sebe kako bi podružnica ostala jedinstvena i jaka, ovo se pokazalo nemogućim, jer postoje mnogi problemi koji prevazilaze moje nadležnosti kao predsjednika ogranka, i kao rezultat toga došlo je do eksplozije mnogih nezadovoljstava koja su sada poznata javnosti. PDK u centru je ignorisao i zanemario situaciju nastalu u Glogovcu ne tretirajući je sa ozbiljnošću koju zaslužuje, stoga mora snositi deo odgovornosti za ovu situaciju. Kako trenutni problemi u ogranku nadilaze moje političke nadležnosti, ja ni na koji način i ni pod kojim okolnostima neću dopustiti da se podružnica podijeli nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora, jer će to služiti samo našim političkim konkurentima i nikome više.

Stoga sam, kao jedino rješenje nametnuto protiv svoje volje, odlučio neopozivo podnijeti ostavku na mjesto predsjednika podružnice u Glogovcu. Zahvalan sam i zahvalan hiljadama aktivista PDK-a sa kojima sam radio u ove dve godine, poklanjam se uz poštovanje njihovog doprinosa. U isto vrijeme obavijestio sam ih da PDK ostaje moja politička adresa, nastavit ću davati svoj doprinos Upravnom vijeću, raditi na uspostavljanju i jačanju PDK kako stotine hiljada aktivista i simpatizera PDK žele širom zemlje. Rukovodstvo PDK ne bi trebalo ucjenjivati ​​pred bilo kim pojedincem, bez obzira na to ko je, bilo koja odluka donesena pod pritiskom ili ucjenama je nepravedna i štetna odluka za stranku, te poljulja povjerenje struktura i građana u rukovodstvo PDK.

Rukovodstvo PDK ne bi trebalo da prestane, već bi trebalo da nastavi reforme koje je pokrenuo predsednik Kadri Veselji, PDK iz tih reformi je imao najbolju parlamentarnu grupu koju su ocenili lideri mnjenja, razne nevladine organizacije i protivničke politike. One pojedince koji su došli kao nova reforma u stranci i pokazali uspjeh i danas treba čuvati i cijeniti, a ne prezirati i zaboraviti.

“Čvrsto vjerujem u brz povratak naših lidera iz Haga, njihov povratak će stvoriti veću političku stabilnost i ojačati PDK, stvorit će jednake mogućnosti za sve, poštujući doprinos i zasluge svakog pojedinca.”, napisao je Facebooku.

/Kosova.info