Rrustemi i VV-së “radhit” kontratat njëburimore të nënshkruara gjatë qeverive të kaluara

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Adnan Rrustemi, gjatë seancës së jashtëzakonshme që po mbahet në Kuvend ku po flitet për kontratat njëburimore për të cilat po akuzohet qeveria aktuale nga opozita, deklaroi se “nga viti 2008-2014, qeveri e udhëhequr nga PDK-ja, 448 milionë euro ka qenë shuma e shpenzuar në kontrata njëburimore. Nga viti 2015-2017, qeveri e udhëhequr nga LDK-ja, 158 milionë euro ka qenë shuma e shpenzuar në kontrata njëburimore. Nga viti 2018-2019, qeveri e udhëhequr nga AAK-ja, ka qenë 120 milionë euro shuma e shpenzuar në kontrata njëburimore”.

Para deputetëve, gjatë fjalimit të tij ai potencoi edhe se viti 2008 është viti me më së shumti kontrata njëburimore, me shumën gjithsej 164 milionë euro.

“Ju keni thënë që kontratat njëburimore mund të bëhen vetëm në raste të jashtëzakonshme. Çfarë tërmete e situata të jashtëzakonshme ka pasur në vitet që ju keni qeverisur?”.

“Këta i shohin me llupë institucionet që nuk qeverisin, dhe mbyllin sytë në komunat që qeverisin”, deklaroi Rrustemi, duke iu drejtuar opozitës me fjalët “ka ikur koha juaj, në Qeverinë Kurti nuk ka korrupsion dhe ministra të korruptuar, ka përgjegjësi dhe transparencë dhe kështu do të vazhdohet deri në realizimin e të gjitha zotimeve tona që i kemi dhënë para qytetarëve”.

Go to TOP