Rama: 41 mijë automjete kanë kaluar në tunelin e Llogarasë që nga hapja

41 mijë automjete kanë kaluar përmes tunelit të Llogorasë nga dita e parë e hapjes e deri më sot.

Lajmin e dha kryeministri Edi Rama i cili ndau në rrjete sociale momente të qarkullimit të automjeteve në tunelin e Llogorasë ku shihet flusk i shtuar mjetesh që qarkullojnë në kushtet e një rruge të ndërtuar sipas standardeve më të mira.

Tuneli i Llogorasë në Vlorë, me gjatësi 5.9 km, është vepra më e rëndësishme infrastrukturore në jug të vendit, që shkurton ndjeshëm kohën e udhëtimit drejt bregdetit të jugut.

Ky investim i jep një frymëmarrje të re turizmit dhe ekonomisë së zonës.

Hyrja për në tunel nis nga Dukati duke shmangur kthesat e Llogorasë dhe del në fshatin Palasë.

Distanca e udhëtimit në këtë segment llogaritet 7-10 minuta, nga rreth 40 minuta që përshkohej nga Qafa e Llogorasë. /Kosova.info/

Go to TOP