SRB-BIH-HR

Priština: 95 posto osoblja na “Autobuskoj stanici” je vakcinisano

95 posto osoblja na “Autobuskoj stanici” u Prištini je cijepljeno, prenosi EO. Menadžer “Autobuske stanice” u Prištini Luan Hoti rekao je da se poštuju sve mjere Vlade za sprečavanje širenja virusa Covid-19. Naglasio je da nema oklijevanja da se osoblje ovog menadžmenta cijepi, naglasivši da nevakcinisane osobe čekaju rok da dobiju dozu vakcine protiv Covida.

Nadalje, Hoti je rekao da su odlučili da ne dozvole drugim strankama da uđu u administrativni dio. “Sve mjere Vlade vezane za pandemiju Covid-19, poštujemo ih s najvećom ozbiljnošću, većina radnika, više od 95 posto cijepljenih, imamo dvije ili tri kolege koje čekaju rok za cijepljenje. Preduzimamo sve mjere prema preporukama, odnosno nudimo dezinfekcijska sredstva, korištenje mjera. Ono što je najvažnije, ne dopuštamo administrativnom dijelu preduzeća da stranke uđu unutra, pa se sav posao obavlja izvan administrativnog dijela, kako bi se radnici zaštitili od moguće infekcije. Kao što sam rekao sve mere su preduzete. Dolazne i odlazne informacije osobama “.

“Nema oklijevanja, prilično su svjesni trenutne situacije, jer se vidi da im virus oduzima živote. Stoga su svi u nekom obliku svijesti i mi u potpunosti poštujemo sve mjere koje dolaze od Vlade Kosova i NIJZK -a. Prema odluci Vlade, javne i privatne institucije dužne su do 13. septembra raditi samo sa osnovnim osobljem. Državni službenici moraju predočiti potvrdu o cijepljenju ili negativan PCR ili serološki test kako bi mogli ući na radno mjesto.

Shfaq më shumë
//chooxaur.com/4/3473483