Hi Tech

Prej kohësh ka qenë objekt i fantashkencës, por tanimë studiuesit po testojnë makinën elektrike fluturuese personale

Prej kohësh ka qenë objekt i fantashkencës, por një ekip studiuesish po testojnë komponentë që një ditë mund ta bëjnë realitet ëndrrën e një makine fluturuese personale, elektrike.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, John Swensen, profesor i asociuar në Shkollën e Inxhinierisë Mekanike dhe Materialeve dhe profesori Konstantin Matveev kanë marrë një grant nga Qendra e Përbashkët e Uashingtonit për Inovacionin e Teknologjisë Ajrore (JCATI) për të punuar me ZEVA Aero, një kompani fillestare me bazë në Tacoma, në aeroplanin me një pasagjer, me ngritje dhe ulje vertikale – elektrike (eVTOL).

Ekipi i WSU, duke përfshirë katër studentë, po studion konfigurimet aerodinamike për të optimizuar shtytjen dhe kontrollet e automjetit.

JCATI mbështet kërkime të rëndësishme për kompanitë e hapësirës ajrore dhe ofron mundësi kërkimore të fokusuara në industri për studentët.

Dhe ZEVA Aero, i udhëhequr nga studenti i WSU, Stephen Tibbitts, ka përfunduar një prototip të një automjeti eVTOL që ata shpresojnë se do të përdoret fillimisht nga reaguesit e parë dhe shërbimet e urgjencës.

Automjeti i tyre unik vepron si një helikopter fluturues fillimisht kur ngrihet dhe më pas anon horizontalisht për të fluturuar në mënyrë më efikase si një avion.

Ndërsa për ata që pyesin se kur mund të kemi makinat tona fluturuese elektrike, Swensen shpreson të shohë që automjetet të ndodhin “më herët se sa vonë”, veçanërisht me çdo zhvillim të ri në bateritë më efikase dhe më të lehta.

Shfaq më shumë
//benoopto.com/4/3473483