Kosova.info

Petkoviq thërret konferencë të jashtëzakonshme: Policia shqiptare nga jugu ka pushtuar veriun e Kosovës

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën në Serbi, Petar Petkoviq ka thirrur një konferencë të jashtëzakonshme me gazetarë, pas vendimi të Policisë së Kosovës për ta rritur praninë në veri.

Pas një propagande mediale që dukej e orkestruar në mediat e afërta të Vuçiq, Petkoviq ka dalë dhe ka përsëritur po të njëjtat raportime të mediave.

Ai ka thënë se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka për qëllim që ta rrënojë Marrëveshjen e Brukselit me veprime si ky sonte.

“Siç kemi paralajmëruar, Kurti ka vazhduar me aksione ilegale dhe të dhunshme që synojnë okupimin e veriut të Kosovës. Pas konfiskimit të verës duke sulmuar familjen Petroviq dhe pas keqtrajtimit të fëmijëve në Leposaviq, rreth 300 deri në 500 policë, të armatosur rëndë dhe anëtarë të ROSU me pajisje ushtarake, kanë pushtuar veriun e Kosovës”, ka thënë Petkoviq në këtë konferencë.

Petkoviq ka thënë se policët kosovarë kanë bllokuar të gjithë veriun e Kosovës, ndonëse nuk është raportuar për ndonjë incident deri tani dhe qytetarët kanë qenë të lirë të filmojnë dhe të përcjellin lëvizjet e policëve.

Sipas Petkoviq, policët kosovarë nuk kanë të drejtë të qëndrojnë në territorin e Kosovës.

“Po e përsëris, veçanërisht për ata në Perëndim, që policia shqiptare nga jugu ka pushtuar veriun e Kosovës”, ka thënë ai në këtë konferencë.

escort mersin - izmir escort