Pema “më e vjetër” në botë që mban sekretet e planetit

Në pyjet e lagështa të Kilit jugor, të mbrojtura nga zjarret dhe prerjet që i kanë zhdukur speciet, një qiparis gjigant u ka mbijetuar pesëmijë vjetëve.

Trungu i tij iu ofron shkencëtarëve gjurmë të paçmueshme të asaj se si përshtatet jeta me ndryshimet klimatike në planet. 

Go to TOP