Bota

Pas 20 vitesh, kartëmonedhat Euro vijnë në treg me një dizajn të ri

Kartëmonedha euro do të vijë së shpejti me një dizajn të ri. Lajmin e ka bërë të ditur Banka Qendrore Evropiane (BQE), e cila ka shpalosur idenë e saj për ridizajnimin e kartëmonedhës.

Sipas Bankës Qendrore Evropiane, pamja e re e ‘Euros’ pritet të vijë në vitin 2024. Euro u prezantua per herë të parë në vitin 2002, në bankën qendrore të Frankfurtit, kur asokohe u quajt si ‘epoka e moshës dhe stilit’.

Kartëmonedha është përditësuar shumë pak ndër vite. “Pas 20 vjetësh, është koha për të rishikuar pamjen e kartëmonedhave tona për t’i bërë ato më të lidhura me evropianët e të gjitha moshave dhe prejardhjeve”, tha presidentja e BQE-së, Christine Lagarde.

BQE tha se do të krijojë grupe fokusi për të mbledhur opinione nga njerëzit në të gjithë kontinentin mbi temat e mundshme për shënimet e ardhshme. Një “grup këshillimor tematik” me një ekspert nga çdo vend i eurozonës do të paraqesë më pas një listë të ngushtë me tema të reja të sugjeruara në këshillin drejtues të BQE-së.

Këshilli i tij drejtues do të marrë një vendim përfundimtar dhe do të vendosë se kur mund të emetohen kartëmonedhat e reja.

Shfaq më shumë
Back to top button
escort mersin - izmir escort