Kosova.info

Odesa në Prishtinë

Në pamundësi të mbajtjes së edicionit të rregullt për shkak të luftës në Ukrainë, Festivali Ndërkombëtar i Filmit në Odesa, ka sjellë një pjesë të programit në kuadër të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit PriFest në Prishtinë.

Në podkastin e Radios Evropa e Lirë, Libertas, drejtuesja e këtij festivali dhe e Akademisë së Filmit në Ukrainë, Anna Machukh, thotë se ndër qëllimet e prezantimit të filmave për audienca ndërkombëtare, është edhe fakti që sipas saj Ukraina dhe kultura ukrainase shihej “si pjesë e vogël shtesë e kulturës së madhe ruse”.

escort mersin - izmir escort