Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Nëse ndjeni këtë lloj shije në gojë, shkoni menjëherë te mjeku, është simptomë e kancerit

Mjekët në Cancer Research UK kanë paralajmëruar se njerëzit që zhvillojnë kancer në gojë shpesh kanë gjakderdhje në gojë.

Pra, nëse mund të ndjeni pika gjaku në gojën tuaj, duhet të flisni me mjekun tuaj të përgjithshëm.

Edhe pse kjo është një nga shenjat më pak të zakonshme, ka tetë simptoma më të zakonshme për të cilat duhet të keni parasysh.

Ulçera

Ulçera në vetvete zakonisht nuk është problem dhe zhduket brenda pak ditësh. Por nëse nuk mund të kurohet, ekspertët thonë se kjo mund të jetë një shenjë e zakonshme e kancerit të gojës.

Dhimbje

“Dhimbja, shqetësimi ose ënjtja në gojë që nuk largohet është simptoma e dytë më e zakonshme e kancerit të gojës”, thuhet në udhëzimet.

Njolla të kuqe ose të bardha

Ndryshimet në gojë mund të jenë shenjë e kancerit të gojës, thonë ekspertët. Këto përfshijnë njolla të kuqe, të njohura si eritroplakia, dhe njolla të bardha të quajtura leukoplakia. Nuk duhet të jetë kancer, por patjetër që ka nevojë për trajtim.

Probleme me gëlltitjen

Nëse ndjeni dhimbje gjatë ngrënies, djegie gjatë përtypjes ose probleme me gëlltitjen, atëherë mund të shkaktohet nga kanceri i gojës. Shenja të tjera përfshijnë ndjenjën sikur ushqimi ju ka ngecur në fyt.

Një gungë në qafë

Mund të keni një gungë në qafë për shkak të një nyje limfatike të zgjeruar, thanë ekspertët. Ënjtja në një ose më shumë nyje limfatike në qafë është një shenjë e zakonshme e kancerit të gojës dhe kancerit orofaringeal, sipas udhëzimeve. Por nëse keni një gungë të kuqe dhe të dhimbshme, atëherë zakonisht nuk është shenjë e kancerit dhe tregon një infeksion.

Era e keqe e gojës

Shumë njerëz vuajnë herë pas here nga era e keqe e gojës dhe kjo është zakonisht për shkak të ushqimit që kemi konsumuar. Por nëse keni kancer, era e keqe e gojës mund të jetë më e keqe ose të shfaqet më shpesh, paralajmërojnë ekspertët. Së bashku me këto simptoma, ju gjithashtu mund të përjetoni një gungë ose trashje të buzës, një gungë në gojë ose fyt dhe dhëmbë të liruar pa ndonjë arsye të veçantë. Ju gjithashtu mund të keni vështirësi në lëvizjen e nofullës, dhimbje fyti ose dhimbje veshi që nuk largohet për disa ditë.

Go to TOP